Pui inabusit cu vin rosu (Pui bordelaise)
PrinteazaPui inabusit cu vin rosu (Pui bordelaise) din: morcovi, telina, ceapa, rozmarin, cimbru, foaie de dafin, vin de bordeaux, pui, ulei, bulion, vin de porto, ciuperci, slaninuta, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 2 cepe
- 1 fir rozmarin
- 1 fir cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1 l vin de Bordeaux
- 2 pui (a cca 1 kg)
- 2 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 200 ml vin de Porto
- 300 g ciuperci Champignon
- 150 g cepe mici albe
- 100 g fâşiuţe de slăninuţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe. Se – adaugă la vin, împreună cu verdeţurile şi foaia de dafin. Se porţionează puii şi se lasă să stea peste noapte în această marinată. Se scoate carnea din marinată, se şterge şi se prăjeşte la foc iute, în ulei.
Se scurge marinata şi se pune deopartea zeama. Se călesc legumele cu bulion; se stinge cu vin de Porto şi se dă în clocot. Se toarnă apoi marinata şi se aşază aripioarele şi copăne- lele de pui; se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe 30 min. Se adaugă pieptul şi’ se mai înăbuşă 20-25 min.
Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi. Se curăţă cepele mici. Se topeşte slăninuţă şi se scot jumările. în grăsimea rămasă, se călesc ciupercile şi ceapa.
Se scot bucăţile de carne şi se pasează sosul; se dă în clocot şi se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la jumătate. Se condimentează şi se serveşte cu pui şi legume.
Pui inabusit cu vin rosu (Pui bordelaise)
Pofta buna!