Pui indian cu ardei, dafin şi curry
PrinteazaO reteta de pui indian cu ardei, dafin si curry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras galben, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, curry, curcuma, vin alb, supa concentrata de legume, sare si piper.
- 400 g piept de pui dezosat
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 foi de dafin
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă curry dulce
- 1 vârf de cuţit curcuma
- 50 ml vin alb, cu aromă de fructe
- 100 ml supă concentrată de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ardeii, taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe şi de filamentele din interior. Taie-i cuburi şi dă-i deoparte. Taie bucăţi pieptul de pui. Zdrobeşte usturoiul necurăţat de coajă şi căleşte-1 uşor într-o cratiţă cu ulei; adaugă apoi ardeii şi înăbuşă-i 7-8 minute, la foc mediu.
Condimentează carnea de pui cu sare, piper, curry şi curcuma şi pune-o într-o cratiţă împreună cu ardeii. Prăjeşte bucăţile de carne câteva minute, apoi toarnă vinul şi supa fierbinte, în aşa fel încât să se deglaseze totul.
La sfârşit, adaugă foile de dafin. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă, la foc mediu spre mic, aproximativ 4 minute.
Serveşte puiul fierbinte, cu sosul cremos din cratiţă. După gust, poţi servi puiul cu o garnitură de orez fiert.
Pui indian cu ardei, dafin şi curry
Pofta buna!