Pui indian condimentat
PrinteazaPui indian condimentat din: piept de pui, usturoi, ghimbir, sos tomat, ceapa, cardamom, coriandru, boia, zeama de lamaie, iaurt, sare.
- 1 kg piept de pui dezosat
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir ras fin
- 1 ceapă mică
- 2 linguri cu sos tomat
- 1/2 linguriţă cu seminţe de cardamon
- 1/2 linguriţă cu corîandru măcinat
- 1/2 linguriţă cu boia iute
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
- 4-5 linguri cu iaurt gras
- sare
Mod de preparare:
Mărunţeşte într-un mixer ghimbirul, usturoiul, ceapa şi condimentele. Amestecă pasta obţinută cu iaurtul şi sosul de tomate până ce se omogenizează.
Pune puiul în amestecul respectiv şi lasă-l la marinat în frigider 12 ore.
Incinge cuptorul la 200°C. Pune puiul, cu tot cu marinată, într-o tavă un pic mai adâncă şi dă-l la cuptor 45 de minute sau până ce se rumeneşte.
Serveşte-l tăiat bucăţi, cu garnitură de orez sau salată verde, după preferinţă.
Pofta buna!