Pui indian condimentat

Printeaza

Pui indian condimentat din: piept de pui, usturoi, ghimbir, sos tomat, ceapa, cardamom, coriandru, boia, zeama de lamaie, iaurt, sare.

Ingrediente:Pui indian condimentat

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras fin
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri cu sos tomat
  • 1/2 linguriţă cu seminţe de cardamon
  • 1/2 linguriţă cu corîandru măcinat
  • 1/2 linguriţă cu boia iute
  • 3 linguri cu zeamă de lămâie
  • 4-5 linguri cu iaurt gras
  • sare

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte într-un mixer ghimbirul, usturoiul, ceapa şi condimentele. Amestecă pasta obţinută cu iaurtul şi sosul de tomate până ce se omogenizează.

Pune puiul în amestecul respectiv şi lasă-l la marinat în frigider 12 ore.

Incinge cuptorul la 200°C. Pune puiul, cu tot cu marinată, într-o tavă un pic mai adâncă şi dă-l la cuptor 45 de minute sau până ce se rumeneşte.

Serveşte-l tăiat bucăţi, cu garnitură de orez sau salată verde, după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.