Pui indian

Printeaza

O reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt gras si sare.

Ingrediente:Pui indian

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu ghimbir fin ras
  • 1 ceapă mică
  • 2  linguri cu sos tomat
  • 1/2 linguriţă cu seminţe de cardamon
  • 1/2 linguriţă cu coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă cu boia iute
  • 3  linguri cu zeamă de lămâie
  • 4-5 linguri cu iaurt gras
  • sare

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte într-un mixer ghimbirul, usturoiul, ceapa şi condimentele. Amestecă pasta asta cu iaurtul şi sosul de tomate până ce se omogenizează. Pune puiul în amestecul respectiv lasă-l la marinat în frigider 12 ore.

Incinge cuptorul la 200°C. Pune puiul, cu tot cu marinată, într-o tavă un pic mai adâncă şi dă-l la cuptor 45 de minute sau până ce se rumeneşte. Serveşte-ltăiat bucăţi, cu orez sau salată verde.

Pui indian

Pui indian

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.