Pui indian
PrinteazaO reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt gras si sare.
- 1 kg piept de pui dezosat
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir fin ras
- 1 ceapă mică
- 2 linguri cu sos tomat
- 1/2 linguriţă cu seminţe de cardamon
- 1/2 linguriţă cu coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă cu boia iute
- 3 linguri cu zeamă de lămâie
- 4-5 linguri cu iaurt gras
- sare
Mod de preparare:
Mărunţeşte într-un mixer ghimbirul, usturoiul, ceapa şi condimentele. Amestecă pasta asta cu iaurtul şi sosul de tomate până ce se omogenizează. Pune puiul în amestecul respectiv lasă-l la marinat în frigider 12 ore.
Incinge cuptorul la 200°C. Pune puiul, cu tot cu marinată, într-o tavă un pic mai adâncă şi dă-l la cuptor 45 de minute sau până ce se rumeneşte. Serveşte-ltăiat bucăţi, cu orez sau salată verde.
Pui indian
Pofta buna!