Pui invelit in praz
PrinteazaPui invelit in praz
Ingrediente:
- un kg piept de pui
- 60 g făină
- două fire de praz
- 250 g bacon
- o ţelină
- o legătură de usturoi verde
- un morcov
- o frunză de dafin
- 400 ml apă
- 300 ml vin alb demisec
- 300 g roşii descojite
- sare, piper
- ulei de măsline
Preparare:
Piepturile de pui se dezosează şi se taie în bucăţi egale ca formă. Se condimentează, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc legumele, se adaugă baconul tăiat mărunt, usturoiul feliat, roşiile date pe râzătoare, sarea, piperul şi frunza de dafin.
Se condimentează, se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd scade sosul.
Prazul se curăţă, se spală şi se taie înjumătăţi, ca să se obţină frunze întregi. Se opăreşte în apă cu sare, se scurge şi se lasă să se răcească.
Se înfăşoară bucăţile de pui în frunzele de praz, se aşază într-o tavă, se toarnă vinul şi puţină apă.
Se introduc în cuptor timp de 20 de minute, la foc potrivit, apoi se servesc alături de sosul de roşii cald.
Pui învelit în praz
Pofta buna!
Suna interesant – pui invelit in praz. Nu gatesc des cu praz, dar o sa incerc reteta asta.