Pui italienesc

Printeaza

Pui italienesc din: ciuperci, copane de pui, ulei, ceapa, usturoi, rosii, vin, concentrat de pui, oregano, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Pui italienesc

  • 125 g ciuperci mici
  • 12 copane de pui
  • 1-2 linguri de untdelemn
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g piure de rosii
  • 1/2 ceasca de vin alb
  • 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.

Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc.

Se toarna peste copane.Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute.

Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.

Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.