Pui iute cu salata
PrinteazaPui iute cu salata din: piept de pui, tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie si zeama de lamaie.
- 4 piepţi de pui fără piele
- o pungă 200g de tortilla chips
- 1½ linguriţă boia de ardei iute
- 1 ou, bătut
- 2 avocado
- 4 roşii
- ½ de ceapă roşie
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 220° C/gaz 6. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Aşezaţi fiecare piept de pui pe un tocător şi tăiaţi pe jumătate.Sfărâmaţi 85g de tortilla în bucăţi neregulate mici, apoi amestecaţi, într-un bol puţin adânc, cu o linguriţă de boia şi puţină sare. Daţi fiecare bucată de pui prin oul bătut. Amestecaţi restul de ou cu pesmetul de tortilla. În acest moment daţi fiecare bucată de pui prin pesmet, pentru a obţine o crustă neregulată.
Coaceţi carnea de pui în tavă 12 minute, până ce se pătrunde bine. Între timp, tăiaţi avocadoul şi roşiile în bucăţi şi tocaţi ceapa în felii subţiri. Într-un mixer, amestecaţi restul de boia împreună cu zeama de lămâie, sare şi piper după gust, apoi adăugaţi avocadoul, roşiile şi ceapa. Serviţi câte două bucăţi de pui crocant de persoană, cu o lingură de salată şi o mână de tortilla chips.
Pui iute cu salata
Pofta buna!
puiul asta este delicios
Vreau si eu din puiul asta 🙂
Bine ca nu e pui rapid cu salata, ca fugea din farfurie