Pui in jar cu mar si ciuperci

Printeaza

Pui in jar cu mar si ciuperci din: pui de preferat crescut la curte, condimente pentru pui, slăninuţă împănată sau kaizer, ciuperci, mar, sare, piper, ştiuleţi de porumb de lapte, rosii, usturoi, ulei de masline.

Ingrediente:Pui in jar cu mar si ciuperci

  • 1 pui, de preferat crescut la curte
  • condimente pentru pui
  • 200 g slăninuţă împănată sau kaizer
  • 5-6 ciuperci
  • 1 mar
  • sare, piper
  • 4 ştiuleţi de porumb de lapte

Pentru sos:

  • 5 roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Condimentezi puiul cu piper şi amestec de condi­mente pentru carnea de pasăre.

Il umpli cu ciupercile curăţate, spălate şi tăiate în felii, cu sferturi de măr şi cubuleţe de slănină.

Coşi orificiul, ca să nu iasă umplutura. Il înveleşti în folie de alu­miniu şi îl introduci în jarul pregătit, pentru 30 de minute.

După primele 15 minute, ai grijă să-l întorci.

Coci pe grătar roşiile şi ştiuleţii de porumb crud. Decojeşti roşiile coapte şi le pasezi miezul cu furcu­liţa.

Amesteci usturoiul zdrobit şi uleiul, până obţii un sos bine legat, în care incorporezi roşiile pasate, sare şi piper după gust. Serveşti puiul porţionat, alături de sosul de roşii.

Pui in jar cu mar si ciuperci

Pui_in_jar_cu_mar_si_ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Copane de pui glazurate cu gem

Copane de pui glazurate cu gem

Copane de pui glazurate cu gem din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara piele 1/2 lingurita sare 1/2 […]

 

Ciocanele de pui cu prune 

Ciocanele de pui cu prune 

Ciocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 prune 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire   Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.