Pui katsu
PrinteazaO reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi, pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon.
- 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără pele
- 1 ou mare, bătut
- 8 linguri fulgi de porumb, zdrobţi
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1-2 linguri pastă de curry
- 1 lingură sos de soia
- 4 linguri de ketchup
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de amidon
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se dă carnea prin ou, apoi prin fulgii de porumb mărunţiţi. Se aşază bucăţle de pui, distanţate, pe o tavă nonaderentă (sau se foloseşte hârtie de copt) ş se dau la cuptor pentru 15-20 de minute, până se pătrund.
Se pun ingredientele rămase înt–o cratiţă. Se adaugă 500ml de apă ş se fierb amestecând continuu până se îngroaşă. Se acoperă şi se mai fierbe totul încă 5 minute. Se împarte sosul în patru farfurii şi se aşază deasupra puiul. Se poate servi cu orez şi boabe de soia cu ardei iuţi tocaţi fin.
Pui katsu
Pofta buna!
cred ca in locde fulgi de porumb ar merge si paine lasata la uscat nu?:) oricum reteta o voi face 🙂 ptr iubitul meu(eu nu mananc carne). felicitari ptr site