Pui Kung Pao
PrinteazaPui Kung Pao
Ingrediente:
- două piepturi de pui dezosate
- 6 ardei iuţi roşii
- doi căţei de usturoi
- 200 g alune nesărate
- ulei
Pentru marinată:
- o lingură de sos de soia
- o linguriţă de vin chinezesc (sau cherry sec)
- două linguriţe de amidon de porumb
Pentru sos:
- o linguriţă de sos de soia negru şi două linguriţe de sos alb de soia
- o lingură de supă de pui
- o lingură de oţet de orez
- 3 linguriţe de zahăr
- sare
- ulei de susan
- o linguriţă de amidon de porumb
Preparare:
Intr-un vas se amestecă ingredientele pentru marinată şi se adaugă carnea de pui tăiată în cubuleţe.
Se lasă timp de o jumătate de oră, timp în care se amestecă ingredientele pentru sos, având grijă ca amidonul de porumb să fie pus ultimul.
Ardeii iuţi, fără seminţe, şi căţeii de usturoi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea. Când a devenit albă se ia de pe foc şi se lasă pe un şervet absorbant.
Se călesc în continuare ardeii şi usturoiul pentru foarte puţin timp, apoi se pune din nou carnea. Când este aproape gata se adaugă sosul.
Se amestecă şi se lasă până când se îngroaşă sosul. La sfârşit se adaugă alunele.
Pui Kung Pao
Pofta buna!
Interesanta reteta asta cu pui.