Pui la cuptor cu aroma de usturoi

Printeaza

Pui la cuptor cu aroma de usturoi din: pui, unt, sare, usturoi, lamaie, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, salvie, cimbru, ceapa, ulei de masline, piper, boia de ardei.

Ingrediente:Pui la cuptor cu aroma de usturoi

  • 1 pui
  • 150gr unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 lamai (coaja si zeama de la 1 lamaie , cealalta taiata felii)
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva crengute de salvie
  • cateva crengute de cimbru
  • 1-2 cepe taiate sferturi
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Slabiti pielea de pui deasupra pieptului. Se presara 1/2 lingurita de sare, coaja de lamaie, usturoi peste unt, se amesteca si se introduce sub pielea puiului. Introduceți 2-4 crengute de salvie si cimbru.

Se presara sare si piper in interiorul cavitatii de pui, se introduc bucatile de ceapa, capatana de usturoi, ierburi si felii de lamaie. Puneti puiul intr-o tava, stropiti cu ulei de masline si freca uniform.

Presarati sare , apoi piper si boia.

Dati la cuptor pentru 30 de minute. Se toarna suc de lamaie, reduceti focul la 180C si mai gatiti inca 20-25 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.