Pui la cuptor cu bere si mar

Printeaza

Pui la cuptor cu bere si mar din: pui, bere blonda, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei, unt.

Pui la cuptor cu bere si mar

Ingrediente:

  • 1 pui de 1 1/2 kg
  • 500 ml bere blondă
  • sare
  • piper
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 măr
  • puţin unt şi ulei

Mod de preparare:

Puiul îl tranşezi în bucăţi, pe care 81 le speli, le usuci cu un prosop ab- sorbant, apoi le sărezi şi piperezi. Torni într-o tigaie puţin ulei şi prăjeşti bucăţile de car­ne pe ambele părţi, după care le scoţi pe o farfurie.

Toroi apoi în tigaie berea, adaugi usturoiul pisat, ceapa tăiată în 4 bucăţi, mărul curăţat de coajă şi tăiat tot în 4 bucăţi. Adaugi apoi bucăţile de carne şi laşi totul să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade lichidul.

Scoţi carnea din tigaie şi o pui în­tr-un vas termorezistent, uns bine cu unt. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până ce puiul se rumeneşte pe ambele părţi. Serveşti puiul astfel preparat cu un piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.