Pui la cuptor cu bere si mar
PrinteazaPui la cuptor cu bere si mar din: pui, bere blonda, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei, unt.
Ingrediente:
- 1 pui de 1 1/2 kg
- 500 ml bere blondă
- sare
- piper
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 măr
- puţin unt şi ulei
Mod de preparare:
Puiul îl tranşezi în bucăţi, pe care 81 le speli, le usuci cu un prosop ab- sorbant, apoi le sărezi şi piperezi. Torni într-o tigaie puţin ulei şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi, după care le scoţi pe o farfurie.
Toroi apoi în tigaie berea, adaugi usturoiul pisat, ceapa tăiată în 4 bucăţi, mărul curăţat de coajă şi tăiat tot în 4 bucăţi. Adaugi apoi bucăţile de carne şi laşi totul să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade lichidul.
Scoţi carnea din tigaie şi o pui într-un vas termorezistent, uns bine cu unt. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până ce puiul se rumeneşte pe ambele părţi. Serveşti puiul astfel preparat cu un piure de cartofi.
Pofta buna!