Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci
Printeaza
O reteta delicioasa de pui la cuptor cu ciuperci, cartofi, morcovi, rosie, marar, cimbru, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pui tăiat bucăţi (ajunge pentru 6 porţii) sau 4-6 pulpe pui
- 5 cartofi
- 300 g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 roşie
- câteva frunze de mărar şi pătrunjel
- cimbru
- sare
- piper
- 5 castraveţi muraţi
Mod de preparare :
Speli cartofii, ciupercile şi morcovii, le cureţi şi le tai. Intr-o tavă aşezi puiul sau pulpele, apoi morcovii, ciupercile şi, deasupra, cartofi. Torni apă de 1 deget pe fundul tăvii şi dai la cuptor. După ce se rumeneşte puţin carnea, întorci uşor bucăţile pe partea cealaltă.
Când e aproape gata mâncarea, adaugi roşia tăiată rondele, iar când serveşti, presară verdeaţa tocată, pentru aspect frumos. La acest fel, foarte bună e garnitura de castraveţi muraţi
Poftă bună!