Pui la cuptor cu cartofi
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare, piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si ulei de masline.
- pui 600 g fiecare
- sare
- piper
- 4 căţei de usturoi
- 18 frunze de salvie
- 4 foi de dafin
- 4 felii şuncă
- 800 g cartofi roşii
- 6 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie puii în două, se sărează şi se piperează. Se umple fiecare jumătate de pui cu câte o foaie de dafin, 1 căţel de usturoi şi 1 frunză de salvie; se înfăşoară în câte o felie de şuncă.
Se decojesc cartofii, se spală şi se felii de cca 1/2 cm grosime. Se se piperează şi se tăvălesc 4 linguri ulei. Se aşază pe o tavă cu hârtie de copt; se pun jumătăţile de pui şi se ung cu 2 linguri ulei de măsline.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc la cuptor cca 45 min. Se îndepărtează apoi folia şi se mai coc puii 15 min., până devin crocanţi. Se scot din cuptor, se îndepărtează aţele şi se servesc alături de cartofi, pe farfurii preîncălzite.
Pui la cuptor cu cartofi
Pofta buna!