Pui la cuptor cu cimbru si rozmarin
PrinteazaPui la cuptor cu cimbru si rozmarin din: pui, lamai, cimbrum, rozmarin, unt, sare, piper, cartofi, merisoare.
- un pui mai mare
- 2 lămâi
- o lingură cimbru
- o linguriţă rozmarin
- 1/2 pachet unt
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- cartofi ulei
- sare
- merişoare
Mod de preparare:
Puiul bine spălat la interior şi exterior se şterge cu şervete de hârtie. Se unge la interior cu jumătate din cantitatea de unt şi se umple cu lămâile tăiate în două.
Cimbrul, rozmarinul, sarea şi piperul se amestecă bine cu untul rămas si apoi se unge puiul pe exterior.
Se aşază în tava de copt şi se dă la cuptor la foc mediu pentru 80 de minute.
Intre timp, cartofii se fierb 10 minute, se scurg şi se stropesc cu ulei, se presară cu sare si se pun pe lângă pui cu 30 de minute înainte de a fi gata puiul.
Se serveşte cu decor de merişoare proaspete.
Pofta buna!