Pui la cuptor cu gogoşari
PrinteazaPui la cuptor cu gogoşari din: pui, gogosari, limete, usturoi, cimbru, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, curry, sare, piper, castraveti verzi, smantana si menta verde.
- 1 pui
- un kg gogosari
- doua limete
- 8 catei de usturoi
- doua crengute de cimbru
- doua crengute de rozmarin
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de masline
- o lingurita cu curry
- sare
- piper
- castraveti verzi
- smantana
- menta verde
Mod de preparare:
Puiul se curăţă, se spală şi se scurge de apă. Limetele se spală, se şterg de apă şi se taie în sferturi. Se unge puiul în interior cu ulei, se condimentează şi se umple cu o limetă. Se introduc patru căţei de usturoi, o crenguţă de cimbru şi de rozmarin.
Se unge cu ulei, se presară sare, piper şi curry şi se introduce într-o plasă din aţă de bucătărie. Se pun deasupra crenguţele de rozmarin şi cimbru rămase, se leagă plasa şi se aşază puiul într-o tavă adâncă. Se toarnă vinul alb, se presară usturoiul rămas, feliile de limetă şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu până devine auriu şi poate fi pătruns cu o furculiţă.
Gogoşarii se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se stropesc cu ulei, se condimentează, se pun într-o tavă cu puţină apă şi se introduc în cuptor. Se coc 15-20 de minute, se scot şi se servesc alături de puiul fierbinte. Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana, castraveti rasi, menta si usturoi pisat.
Pui la cuptor cu gogoşari
Pofta buna!