Pui la cuptor cu ierburi
PrinteazaPui la cuptor cu ierburi din: pui, ceapa, unt, rosii, dafin, usturoi, sare, piper, paprika, ierburi.
- 1 pui dezosat şi porţionat
- 4 cepe medii, tăiata peştişori
- 75 g unt
- 6-7 roşii mari decojite si tăiate cubulete
- 1 frunză de dafin
- 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
- 2 linguri cu amestec de ierburi proaspete (mentă, busuioc, cimbru, tarhon, pătrunjel, coriandrt), tăiate mărunt
- sare
- piper
- paprika
Mod de preparare:
Intr-o tigaie tip wok pune 1 lingură de ulei şi prăjeşte la foc mic, acoperit, bucăţile de carne, 5 minute. Scoate-le şi păstrează zeama care a rămas.
Transferă carnea într o altă tigaie şi prăjeşte-o până se rumeneşte. Dacă este necesar, adaugă puţin zeamă.
Separat, topeşte untul într-o tigaie şi căleşte ceapa până devine aurie. Adaugă resul de zeamă de carne şi mai completează cu apă dacă nu este de ajuns.
Pune carnea rumenită şi adaugă roşiile şi frunza de dafin. Lasă sa fiarbă la foc mediu timp de 30 de minute, acoperită parţial. După ce a fiert, adaugă usturoiul, ierburile, paprika, sare şi piper cu upă gust şi mai lasă să fiarbă încă 5 minute.
Pofta buna!