Pui la cuptor cu menta si usturoi
PrinteazaPui la cuptor cu menta si usturoi din: găină, sare, piper, mentă, usturoi, brânză grasă de vacă, unt, vin alb, supă de pui.
Ingrediente:
- 1 găină (cca l kg)
- sare, piper
- 1 legătură mentă
- 1 căţel de usturoi
- 100 g brânză grasă de vacă
- 1 lingură unt
- 250 ml vin alb
- 250 ml supă de pui
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200° C. Se spală găina, se şerge, se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară.
Se spală menta şi jumătate se toacă. Se toacă usturoiul şi se amestecă împreună cu brânză de vaci, mentă, sare şi piper.Cu mâna, se introduce această compoziţie între pielea şi carnea găinii. Se aşază în acest loc şi restul de mentă. Găina se pune în tavă şi se coace timp de cca 15 min.
Găina se unge cu unt topit. Temperatura din cuptor se reduce la 175° C. Se toarnă în tavă vin şi supă şi se mai dă o dată la cuptor; se coace încă 40 min. Găina se serveşte cu legume şi frunze de mentă.
Pui la cuptor cu menta si usturoi
Pofta buna!