Pui la cuptor cu menta si usturoi

Printeaza

Pui la cuptor cu menta si usturoi din: găină, sare, piper, mentă, usturoi, brânză grasă de vacă, unt, vin alb, supă de pui.

Pui_la_cuptor_cu_menta_si_usturoi

Ingrediente:

  •  1 găină (cca l kg)
  •  sare, piper
  • 1 legătură mentă
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 g brânză grasă de vacă
  • 1 lingură unt
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml supă de pui

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200° C. Se spală găina, se şerge, se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară.

Se spală menta şi jumăta­te se toacă. Se toacă usturo­iul şi se amestecă împreună cu brânză de vaci, mentă, sare şi piper.Cu mâna, se in­troduce această compoziţie între pielea şi carnea găinii. Se aşază în acest loc şi restul de mentă. Găina se pune în tavă şi se coace timp de cca 15 min.

Găina se unge cu unt topit. Temperatura din cuptor se reduce la 175° C. Se toarnă în tavă vin şi supă şi se mai dă o dată la cuptor; se coace încă 40 min. Găina se serveşte cu legume şi frunze de mentă.

Pui la cuptor cu menta si usturoi

Pui_la_cuptor_cu_menta_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.