Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru

Printeaza

Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, miere, cimbru, sare, ulei, vin alb sec.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_miere_usturoi_si_cimbru

  • un pui de 1,5 kg
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • o capatana de usturoi
  • 100 ml miere
  • o lingurita cimbru
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Puiul se curata bine la interior şi la exterior si se fierbe 15 minute în apă cu un praf de sare. Legumele, la fel, se fierb 10-15 minute în apă cu sare. Mierea se încălzeşte la bain- marie. Legumele semifierte se amestecă uşor cu cele 3 linguri de ulei şi se pun în tavă.

Puiul scurs se unge cu miere, se presară cu cimbru şi sare şi se aşază peste legume.

Se adaugă usturoiul necurăţat, vinul şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se stropeşte cu sosul din tavă, până la coacerea finală.

Pui la cuptor cu miere, usturoi si cimbru

Pui_la_cuptor_cu_miere_usturoi_si_cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.