Pui la cuptor cu oregano si usturoi
PrinteazaPui la cuptor cu oregano si usturoi din: pui, ulei, sare, piper, usturoi, oregano, lamaie.
- 1 pui
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 6 căţei usturoi
- 2 linguriţe oregano
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Pui puiul în apă rece cu sare, cel puţin o oră, apoi îl scoţi, îl speli bine şi îl usuci. Pisezi usturoiul, ca pentru mujdei, apoi îl amesteci cu uleiul, zeama de lămâie, sare, piper şi oregano.
Desprinzi uşor pielea puiului şi îl ungi cu amestecul, apoi o întinzi la loc şi îl dai prin interior şi pe exterior. Il aşezi într-o tavă în care torni 1-2 linguri de ulei şi apa şi îl acoperi cu folie. îl dai la cuptorul încins 30 de minute, apoi scoţi folia.
Dacă nu mai este apă în tavă, torni puţină clocotită. Stropeşti puiul, din când în când, cu sosul format în tavă. Este gata când s-a rumenit frumos.
Pofta buna!