Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi
PrinteazaPui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin, piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi si ulei de masline.
- 3 fire rozmarin
- 4 fileuri de piept de pui cu piele (a 160 g)
- sare
- piper
- 600 g cartofi
- 4 catei de usturoi
- 80 g bacon afumat feliat
- 80 g masline verzi
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă rozmarinul. Se spală carnea, se şterge şi se crestează în 2-3 locuri pe partea cu pielea, nu prea adânc, nu mai mult de 1/2 cm. Se înfig în ea crenguţe de rozmarin; se sărează şi se piperează. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime.
Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se taie baconul felii de 2 cm grosime. Se amestecă împreună cu usturoiul, cartofii şi măslinele; se sărează şi se piperează. Legumele se repartizează într-o formă de sufleu unsă şi se aşază deasupra carnea, cu partea cu pielea în sus.
Se toarnă ulei şi se presară restul de rozmarin. Se toarnă puţină apă şi se coace totul la cuptor cca 30 min. Intre timp se întorc cartofii şi se stropeşte carnea cu sos.
Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi
Pofta buna!