Pui la cuptor cu sos de rosii
PrinteazaPui la cuptor cu sos de rosii din: pui, sos de rosii, boia, unt, mustar, usturoi, ceapa, sare, piper.
- un pui de 1,5 kg
- 2 linguri sos picant de roşii
- 2 linguri unt
- 2 linguriţe boia
- 2 linguriţe pudră de muştar
- 1/2 linguriţă praf de usturoi
- 1/2 linguriţă ceapă deshidratată
- sare
- piper
- mujdei de usturoi
Mod de preparare:
Puiul se presară cu sare la interior şi exterior şi se lasă o noapte la frigider, sub o peliculă de folie alimentară transparentă.
A doua zi, untul se amestecă cu sosul picant, se ridică pielea de pe piept şi pulpe şi se repartizează pasta.
Se aşază puiul în tava de cuptor şi se presară cu amestec de boia, pudră de muştar, praf de usturoi, ceapă deshidratată şi piper.
Se lasă la cuptor aproximativ 75 de minute, întorcând puiul periodic şi stropindu-l cu sosul care se formează în tavă. Se serveşte cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!