Pui la grătar cu sos balsamic
PrinteazaO reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt, usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic
- 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare
- 1 lingură unt, topit
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- sare şi piper negru
- 2 linguri miere limpede
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură oţet balsamic
ornare:
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se încălzeşte grătarul la mediu. Se pun piepţii între două folii şi se bat pentru a-i subţia, Se ung cu unt şi se pun într-o tigaie întinsă sau o cratiţă mare.
Se presară puiul cu usturoi, se sărează şi se piperează uşon apoi se stropeşte cu miere şi lămâie. Se pun puii sub grătar şi se lasă să se frigă timp de 5-6 minute până capătă o culoare aurie. Se stropesc cu oţet balsamic.
Se întorc pe cealaltă parte şi se stropesc cu lichidul din tigaie, continuându-se frigerea încă 5-6 minute, până când lichidul care se scurge din pui, atunci când este înţepat, este limpede. 4 Se servesc piepţii de pui stropiţi cu lichidul din tigaie şi ornaţi cu pătrunjel.
Pui la grătar cu sos balsamic
Poftă bună!