Pui la tigaie cu pastă curry, în stil asiatic
PrinteazaPui la tigaie cu pastă curry, în stil asiatic din: morcovi, ceapa verde, vanata, usturoi, iarba de lamaie, file de pui, orez basmati, sare, ulei, pasta curry, smantana si sos de soia.
- 400 g morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 vanata mica
- 2 catei de usturoi
- iarba de lamaie
- 300 g file de pui
- 120 g orez Basmati
- sare
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura pasta curry
- 250 g smantana
- sos de soia
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi morcovii beţigaşe, ceapa verde inele şi vânătă bucăţi. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l bucăţele. Folosiţi interiorul moale al ierbii de lămâie şi tocaţi-o. Tăiaţi carnea felii rotunde. Fierbeţi orezul în apă cu sare conform Indicaţiilor de pe ambalaj.
Prăjiţi carnea în ulei, apoi scoateţi-o pe o farfurie. Prăjiţi morcovii şi vânătă cea 4 minute în ulei, amestecând continuu. Adăugaţi usturoiul, iarba de lămâie şi ceapa şi prăjiţi-le încă 2 minute. Adăugaţi carnea, pasta curry şi smântână şi fierbeţi totul înăbuşit,cca 5 minute. Condimentaţi mâncarea cu sos soia. Serviţi-o alături de orezul pregătit.
Pui la tigaie cu pastă curry, în stil asiatic
Poftă bună!
Puiul la tigaie arata demential