Pui la tigaie cu sos de curry
PrinteazaO reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si mirodenii pentru pui.
- 250 g piept de pui
- 1 legătură ceapă verde
- 1 cutie caise jumătăţi (425 ml)
- 1 linguriţă ulei de germeni
- 1-2 linguriţe curry pudră
- 1 pacheţel mirodenii pentru pui
Mod de preparare:
Spălaţi pieptul de pui cu apă rece, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l fâşii. Spălaţi ceapa verde, curăţaţi-o şi tăiaţi-o inele. Puneţi jumătăţile de caise într-o strecurătoare, scurgeţi-le şi colectaţi-le sucul.
Tăiaţi caisele felioare. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi carnea, amestecând continuu. Presăraţi praful de curry, adăugaţi ceapa şi căliţi în continuare. Turnaţi 350 ml apă şi 50 ml din sucul de caise colectat.
Amestecaţi condimentele pentru pui şi lăsaţi totul să fiarbă. Acoperiţi cu un capac şi fierbeţi înăbuşit cca. 4 minute. Adăugaţi bucăţile de caise şi lăsaţi-le să se încălzească în tigaie alături de pui. Puneţi totul pe o farfurie şi ornaţi după cum doriţi.
Poftă bună!