Pui la tigaie cu sos de curry

Printeaza

O reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si mirodenii pentru pui.

Ingrediente:Pui la tigaie cu sos de curry

  • 250 g piept de pui
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 cutie caise jumătăţi (425 ml)
  • 1 linguriţă ulei de germeni
  • 1-2 linguriţe curry pudră
  • 1 pacheţel mirodenii pentru pui

 

Mod de preparare:

Spălaţi pieptul de pui cu apă rece, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-l fâşii. Spălaţi ceapa verde, curăţaţi-o şi tăiaţi-o inele. Puneţi jumătă­ţile de caise într-o strecură­toare, scurgeţi-le şi colectaţi-le sucul.

Tăiaţi caisele feli­oare. Incingeţi uleiul într-o tigaie cu fundul dublu şi prăjiţi carnea, amestecând continuu. Presăraţi praful de curry, adăugaţi ceapa şi că­liţi în continuare. Turnaţi 350 ml apă şi 50 ml din sucul de caise colectat.

Amestecaţi condimentele pentru pui şi lăsaţi totul să fiarbă. Acope­riţi cu un capac şi fierbeţi înăbuşit cca. 4 minute. Adăugaţi bucăţile de caise şi lăsaţi-le să se încălzească în tigaie alături de pui. Pu­neţi totul pe o farfurie şi or­naţi după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.