Pui la tigaie cu tarhon
PrinteazaPui la tigaie cu tarhon din: piept de pui, tarhon, unt nesarat, vin alb, hasme, smantana, tarhon proaspat, sare, piper.
- 4 piepti de pui dezosati si fara piele
- cateva crengute de tarhon proaspat
- 1 lingura de unt nesarat
- 235 ml de vin alb
- 2 hasme, decojite si tocate fin
- 160 ml de smantana
- 2 linguri de tarhon proaspat tocat
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Ştergeţi piepţii de pui cu un şervet de bucătărie şi faceţi câteva găuri în fiecare. Introduceţi frunze de tarhon în ele şi puneţi piepţii deoparte. Ungeţi tigaia cu puţin ulei, apoi puneţi-o pe aragaz la foc potrivit. Adăugaţi untul, iar după ce se topeşte puneţi puiul şi lăsaţi-l pe foc 5-6 minute pe fiecare parte sau până când e gata. Scoateţi-I din tigaie şi puneţi-l deoparte.
Adăugaţi vinul şi haşmele în tigaie şi aşteptaţi să dea în clocot. Lăsaţi totul să fiarbă timp de două minute, daţi focul mai mic şi amestecaţi smântână. Eierbeţi timp de un minut sau până când sosul se îngroaşă puţin.
Adăugaţi şi amestecaţi tarhonul, condimentând după gust, ţineţi amestecul pe foc un minut, apoi serviţi-l alături de pui şi de legume.
Pui la tigaie cu tarhon
Pofta buna!