Pui la tigaie in stil asiatic
PrinteazaPui la tigaie in stil asiatic din: morcovi, ceapa verde, vanata, usturoi, iarba de lamaie, file de pui, orez basmati, sare, ulei, pasta curry, smantana si sos de soia.
- 400 g morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 vanata mica
- 2 catei de usturoi
- iarba de lamaie
- 300 g file de pui
- 120 g orez Basmati
- sare
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura pasta curry
- 250 g smantana
- sos de soia
Mod de preparare:
Tăiaţi morcovii beţigaşe, ceapa verde inele şi vânătă bucăţi. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l bucăţele. Folosiţi interiorul moale al ierbii de lămâie şi tocaţi-o. Tăiaţi carnea felii rotunde.
Fierbeţi orezul în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Prăjiţi carnea în ulei, apoi scoateţi-o pe o farfurie.
Prăjiţi morcovii şi vânătă 5 minute în ulei, amestecând continuu. Adăugaţi usturoiul, iarba de lămâie şi ceapa şi prăjiţi-le încă 2 minute. Adăugaţi carnea, pasta curry şi smântână şi fierbeţi totul înăbuşit, cca 5 minute. Condimentaţi mâncarea cu sos soia.
Serviti cu orez.
Poftă bună!