Pui cu lamaie si cartofi la cuptor
PrinteazaPui cu lamaie si cartofi la cuptor din: pui, cartofi, lamaie, usturoi, cimbru, sare de mare, piper si ulei de masline.
- 1 pui transat
- 1 kg cartofi
- 1 lamaie mare
- 5-6 catei de usturoi
- 1 mana de cimbru proaspat
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- 2-3 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare:
Freacă bine cu sare şi piper toate bucăţile de pui şi lasă-le la rece, în frigider, vreo câteva ore. Intre timp, pune la fiert o oală mare cu apă şi sare. Când dă în fiert, adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi. Nu-i lăsa decât zece minute!
Incălzeşte cuptorul (foc mediu sau 190°C). Scurge cartofii şi lasă-i în oală, în aburul cald. Asta îi va înmuia pe dinăuntru, iar la cuptor vor prinde crustă.
Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul pisat şi unge bucăţile de pui cu această pastă. Pune puiul într-o tavă termorezistentă, apoi cartofii fierţi şi lămâia tăiată sub formă de corăbioare, presară cimbrul proaspăt şi dă la cuptor vreo 40-50 de minute (sau până ce puiul e rumenit, iar cartofii au prins crustă). Serveşte-l cald, cu salată verde.
Pui cu lamaie si cartofi la cuptor
Pofta buna!