Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

Printeaza

Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie.

Ingrediente:Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptor

  • 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie
  • 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele
  • 1⁄2 lingura ulei de masline
  • 400 g ceapa rosie, tocata
  • 250 ml vin rosu dulce
  • 3 ramurele de cimbru
  • 1 lamaie, taiata in sferturi

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Inmoaie hribii in 200 ml apa clocotita timp de 20 min. Scurge si pastreaza zeama.

Intre timp, incinge o tigaie, adauga puiul, cu partea acoperita cu piele in jos, si frige la foc mediu 4-5 min, apoi intoarce si frige inca 1 min. Scoate si pune intr-un vas termorezistent.

Pune ulei in tigaie si caleste ceapa 5 min, scoate-o din tigaie si pune-o in vasul de copt, impreuna cu puiul si hribii.

Toarna vinul si zeama de la hribi in tigaie, adauga cimbrul si sferturile de lamaie, asezoneaza si fierbe 5 min, pana se reduce la jumatate. Toarna peste pui.

Acopera vasul cu folie si coace 15 min.; scoate folia si mai coace 5 min., pana cand puiul e bine patruns.

Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor

Pui_cu_lamaie_si_ciuperci_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.