Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
PrinteazaPui cu lamaie si ciuperci la cuptor din: hribi, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, vin rosu, cimbru si lamaie.
- 50 g hribi uscati sau 200 g ciuperci de crescatorie
- 6 bucati de piept de pui, cu tot cu piele
- 1⁄2 lingura ulei de masline
- 400 g ceapa rosie, tocata
- 250 ml vin rosu dulce
- 3 ramurele de cimbru
- 1 lamaie, taiata in sferturi
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Inmoaie hribii in 200 ml apa clocotita timp de 20 min. Scurge si pastreaza zeama.
Intre timp, incinge o tigaie, adauga puiul, cu partea acoperita cu piele in jos, si frige la foc mediu 4-5 min, apoi intoarce si frige inca 1 min. Scoate si pune intr-un vas termorezistent.
Pune ulei in tigaie si caleste ceapa 5 min, scoate-o din tigaie si pune-o in vasul de copt, impreuna cu puiul si hribii.
Toarna vinul si zeama de la hribi in tigaie, adauga cimbrul si sferturile de lamaie, asezoneaza si fierbe 5 min, pana se reduce la jumatate. Toarna peste pui.
Acopera vasul cu folie si coace 15 min.; scoate folia si mai coace 5 min., pana cand puiul e bine patruns.
Pui cu lamaie si ciuperci la cuptor
Pofta buna!