Pui cu lamaie si curry rosu

Printeaza

Pui cu lamaie si curry rosu din: ulei, ceapă roşie, Panang curry, lapte de cocos, piept de pui, frunze kaffir lime, sos de peşte, suc lămâie, zahăr maro, alune prăjite, busuioc, ananas, castravete, sos de chili.

Ingrediente:Pui cu lamaie si curry rosu

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă roşie mare, tăiată
  • 1-2 linguri Panang curry
  • 1 cană lapte de cocos
  • 500 g piept de pui feliat (vită)
  • 4 frunze kaffir lime
  • 1 lingură sos de peşte
  • 1 lingură suc lămâie
  • 2 linguri zahăr maro
  • 1/2 cană alune prăjite, măcinate
  • 1/2 cană busuioc
  • 1/2 cană ananas felii mici
  • 1 castravete feliat
  • sos de chili

Mod de preparare:

Se încinge uleiul. Se adaugă ceapa şi Paneng curry şi se prăjeşte la foc mediu, două minute. Se adaugă laptele de cocos şi se fierbe. Se adaugă carnea Şi frunzele de kaffir lime şi se mai lasă încă 15 minute.

Se scoate carnea şi se mai fierbe sosul până se mai îngroaşă, cam 5 minute.

Se pune înapoi carnea, se adaugă sosul de peşte, sucul de lămâie şi zahărul maro şi se fierbe alte 5 minute. Se adaugă alunele, busuiocul şi ananasul amestecându-se uşor.

Se serveşte cu castravete feliat şi sos de chili.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.