Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei
PrinteazaO reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui, ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui.
- 200g de cuşcuş
- 400ml supă de pui gata făcută
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 dovlecei, daţi prin răzătoare
- 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi cealaltă tăiată în sferturi
- 2 piepţi de pui, fără piele şi os
Mod de preparare:
Se răstoarnă cuşcuşul într-un vas mare şi se toarnă deasupra supa de pui. Se acoperă şi se lasă deoparte 10 minute până se umflă şi se absoarbe toată supa. Se încălzeşte 1 lingură de ulei şi se prăjesc dovleceii până când se înmoaie şi devin crocanţi pe margini. Se răstoarnă peste cuşcuş, se asezonează cu sare şi piper, se stoarce deasupra sucul de la una dintre jumătăţile de lămâie şi se amestecă.
Se taie piepţii de pui în jumătaţi pe orizontală şi se aşază fiecare jumătate pe câte o bucată de folie alimentară. Se acoperă cu altă bucată de folie şi se presează cu un sucitor, ca să se subţieze carnea. Se asezonează cu sare şi piper. Se încălzeşte restul de ulei într-o tigaie mare şi se prăjeşte puiul câte 2 minute pe fiecare parte până se face bine.
Se stoarce deasupra sucul de la cealaltă jumătate de lămâie. Se serveşte cu cuşcuş şi cu sferturile de lămâie alături.
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei
Pofta buna!