Pui cu lamaie la gratar

Printeaza

Pui cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie.

Ingrediente:Pui_cu_lamaie_la_gratar

  • 1,3 kg de pui, transat pentru a fi pregatit intreg
  • putina apa sau bere, pentru stropit
  • 2 lamai taiate pe sfert, pentru servit

pentru marinada:

  • 3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru servit
  • 1 linguri de boia, plus exta pentru servit
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Amestecă uleiul, boiaua, usturoiul şi coaja rasă de lămâie cu sare şi piper.

Unge cu amestecul rezultat pielea puiului şi lasă-l la rece 30 de minute să se marineze.

Pentru prepararea pe grătar: lasă puiul câte 5 minute pe fiecare parte în centrul grătarului, apoi trage-l pe margine la foc domol. întoarce-l din când în când.

Stropeşte-l cu apă sau bere. Pentru a verifica dacă este făcut, înţeapă cu un cuţit la încheietura dintre aripă şi piept: carnea trebuie să fie albă şi compactă.

Ia-l de pe grătar şi lasă-l 10-15 minute să se odihnească, acoperit cu folie de aluminiu.

Porţionează-l, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi asezonează. Stropeşte-l cu ulei şi presară boia. Serveşte-l cu lămâile tăiate pe sfert.

 

Pui cu lamaie la gratar

Pui_cu_lamaie_la_gratar

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.