Pui cu lamaie la gratar
PrinteazaPui cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie.
- 1,3 kg de pui, transat pentru a fi pregatit intreg
- putina apa sau bere, pentru stropit
- 2 lamai taiate pe sfert, pentru servit
pentru marinada:
- 3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru servit
- 1 linguri de boia, plus exta pentru servit
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amestecă uleiul, boiaua, usturoiul şi coaja rasă de lămâie cu sare şi piper.
Unge cu amestecul rezultat pielea puiului şi lasă-l la rece 30 de minute să se marineze.
Pentru prepararea pe grătar: lasă puiul câte 5 minute pe fiecare parte în centrul grătarului, apoi trage-l pe margine la foc domol. întoarce-l din când în când.
Stropeşte-l cu apă sau bere. Pentru a verifica dacă este făcut, înţeapă cu un cuţit la încheietura dintre aripă şi piept: carnea trebuie să fie albă şi compactă.
Ia-l de pe grătar şi lasă-l 10-15 minute să se odihnească, acoperit cu folie de aluminiu.
Porţionează-l, stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi asezonează. Stropeşte-l cu ulei şi presară boia. Serveşte-l cu lămâile tăiate pe sfert.
Pui cu lamaie la gratar
Pofta buna!