Pui cu lamaie, miere si cimbru
PrinteazaO reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare, piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa.
- 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg)
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingura miere
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 catel de usturoi
- 4 rosii mari
- 2 cepe
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge puiul cu 2 linguri de ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază tava cuptorului pe şina cea mai de jos. Se aşază pe grătar puiul cu pieptul în sus şi se montează grătarul în cuptor, deasupra tăvii; se coace cca 90 min. Se toarnă apă în tava de jos circa 1 l în total.
Se amestecă sucul şi coaja de lămâie cu miere şi cimbru. Se adaugă usturoi pisat. După primele 60 de minute de coacere, se unge puiul cu acest amestec. In tavă se aşază roşiile şi ceapa şi se stropesc cu 2 linguri de ulei.
Pui cu lamaie, miere si cimbru
Pofta buna!