Pui cu lamaie, salvie si rozmarin

Printeaza

Pui cu lamaie, salvie si rozmarin din: pui, lămâie, cartofi, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, salvie, rozmarin.

 

Ingrediente:Pui_cu_lamaie_salvie_si_rozmarin

  • 1 pui întreg de aproximativ 1.200 g
  • 1 lămâie
  • 4 cartofi medii
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Curăţă şi flambaţi carnea de pui (dacă este necesar). Marinaţi în apă şi suc de lămâie timp de o oră. Sâraţi-i, piperaţi-i şi stropiţi-i cu puţin ulei de măsline.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Spălaţi şi uscaţi carnea de pui, săraţi şi piperaţi, ungeţi cu ulei şi aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu cartofii împrejur.

Tocaţi grosier ierburile aromatice şi aşezaţi-le peste carnea de pui. Coaceţi în cuptor timp de aproximativ o oră.

Pui cu lamaie, salvie si rozmarin

Pui_cu_lamaie_salvie_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.