Pui cu lamaie, salvie si rozmarin
PrinteazaPui cu lamaie, salvie si rozmarin din: pui, lămâie, cartofi, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, salvie, rozmarin.
- 1 pui întreg de aproximativ 1.200 g
- 1 lămâie
- 4 cartofi medii
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- salvie
- rozmarin
Mod de preparare:
Curăţă şi flambaţi carnea de pui (dacă este necesar). Marinaţi în apă şi suc de lămâie timp de o oră. Sâraţi-i, piperaţi-i şi stropiţi-i cu puţin ulei de măsline.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Spălaţi şi uscaţi carnea de pui, săraţi şi piperaţi, ungeţi cu ulei şi aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu cartofii împrejur.
Tocaţi grosier ierburile aromatice şi aşezaţi-le peste carnea de pui. Coaceţi în cuptor timp de aproximativ o oră.
Pui cu lamaie, salvie si rozmarin
Pofta buna!