Pui cu lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu lamaie din: pulpe de pui, rozmarin, usturoi, lamai, ulei de masline, sare, piper, ceapa si supa de pasare.
- 6 pulpe de pui (a cca 250 g)
- 3 linguri ace de rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- 4 lămâi
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 150 g ceapă
- 200 ml supă de pasăre
Mod de preparare:
Se spală pulpele de pui şi se şterg; se taie în două, pe articulaţie. Se toacă acele de rozmarin şi usturoiul şi se amestecă.
Se ridică puţin pielea de pe pulpe şi se strecoară dedesubt amestecul aromat. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se şterge; se rade coaja de la o lămâie şi se stoarce sucul de la două.
Se amestecă 8 linguri de suc de lămâie cu ulei, sare şi piper. Se toarnă peste pulpele de pui şi se dau la frigider; se lasă să se marineze 3 ore.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă ceapa şi 2 lămâi se taie felii subţiri. Se aşază pulpele de pui cu tot cu marinată într-o tavă adâncă; se condimentează cu sare şi piper.
Se repartizează între ele ceapă şi felii de lămâie. Se coace totul la cuptor 20 min. Se toarnă supa şi se mai coace cca 30 min. Se serveşte cu sos de iaurt şi pâine baghetă caldă.
Pui cu lămâie
Pofta buna!