Pui cu lapte de cocos
PrinteazaPui cu lapte de cocos din: pui, lapte de cocos, ardei capia verzi, frunze de lamai, lime, sos de peste, coriandru, ghimbir, piper negru boabe si frunze de coriandru.
- 1 pui
- 400 ml lapte de cocos
- 3 ardei capia verzi
- 4 frunze de lămâi
- 1 lime
- 2 linguri sos de peşte
- 4-5 frunze de coriandru
- 1 bucăţică de ghimbir
- 1/2 linguriţă piper negru boabe
pentru decor:
- frunze de coriandru
Mod de preparare:
Curăţă bine puiul, spală-l, taie-l în 8 bucăţi şi pune-l într-o cratiţă. Strecoară laptele de cocos prin sită şi toarnă-1 peste pui. Păstrează crema laptelui de cocos rămasă în sită, pe care o vei folosi mai târziu.
Toacă împreună ghimbirul, ardeii şi coriandrul. Amestecă în cratiţă frunzele de lămâi, piperul negru proaspăt râşnit, coaja rasă de lime şi un praf de sare. Pune cratiţa la foc potrivit şi, când sosul începe să clocotească, micşorează flacăra şi lasă la fiert circa 35-40 de minute.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, adaugă 1 linguriţă zeamă de lime, crema de cocos păstrată şi lasă totul să fiarbă. La sfârşit, adaugă sosul de peşte amestecând continuu ca să se întrepătrundă bine toate aromele. Aranjează preparatul pe un platou, decorează-l cu frunze de coriandru şi serveste-l cald.
Pui cu lapte de cocos
Pofta buna!