Pui in lapte la cuptor cu salvie si scortisoara
PrinteazaPui in lapte la cuptor cu salvie si scortisoara din: pui, lapte, usturoi, frunze de salvie proaspătă, baton de scorţişoară, coaja de lamaie, sare, piper, grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.).
Ingrediente:
- 1 pui
- 565 ml lapte
- 10-12 căţei de usturoi necurăţaţi
- 1 mână de frunze de salvie proaspătă
- 1 baton de scorţişoară
- coaja rasă de la 2 lămâi
- sare
- piper
- grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.) pentru prăjit (circa 2-3 linguri)
Mod de preparare:
Incingi în prealabil cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli bine puiul şi apoi îl usuci cu şerveţele de hârtie. Topeşti grăsimea într-o oală de fontă cu capac, suficient de mare cât să încapă puiul întreg în ea.
Prăjeşti puiul pe toate părţile, până prinde o crustă aurie, frumoasă (circa 10 minute). Scoţi puiul din oală, arunci grăsimea arsă (fără să cureţi oala) şi aşezi puiul înapoi, cu pieptul în jos.
Adaugi toate celelalte ingrediente, pui capacul şi dai oala la cuptor pentru o oră. După 1 oră scoţi capacul, ungi puţin puiul cu sosul din oală şi-l introduci înapoi în cuptor, neacoperit, pentru încă 30 de minute.
Scoţi puiul rumenit din oală, îl laşi să se răcească puţin şi apoi desfaci carnea de pe oase şi serveşti cu sosul din oală.
Pui in lapte la cuptor cu salvie si scortisoara
Pofta buna!