Pui la Cuptor cu Oregano și Lămâie din: pui, ulei de masline, oregano, lamaie, usturoi, sare, piper. Descoperiți o rețetă delicioasă de pui la cuptor, infuzat cu aromele vibrante ale oregano și lămâie. Această combinație clasică mediteraneană nu doar că oferă un gust deosebit cărnii de pui, dar transformă și o masă obișnuită într-o experiență […]
Pui in lapte, la cuptor
PrinteazaPui în lapte la cuptor: carne de pui, lapte, usturoi, salvie, scortisoara, lamaie, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1pui
- 565 ml lapte
- 10-12 căţei de usturoi necurăţaţi
- 1 mână de frunze de salvie proaspătă
- 1 baton de scorţişoară
- coaja rasă de la 2 lămâi
- sare
- piper
- grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.) pentru prăjit (circa 2-3 linguri)
Mod de preparare:
Incingi în prealabil cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli bine puiul şi apoi îl usuci cu şerveţele.
Topeşti grăsimea într-o oală de fontă cu capac, suficient de mare cât să încapă puiul întreg în ea. Prăjeşti puiul pe toate părţile, până prinde o crustă aurie, frumoasă (circa 10 minute). Scoţi puiul din oală, arunci grăsimea arsă (fără să cureţi oala) şi aşezi puiul înapoi, cu pieptul în jos.
Adaugi toate celelalte ingrediente, pui capacul şi dai oala la cuptor pentru o oră. După 1 oră scoţi capacul, ungi puţin puiul cu sosul din oală şi-l introduci înapoi în cuptor, neacoperit, pentru încă 30 de minute.
Scoţi puiul rumenit din oală, îl laşi să se răcească puţin şi apoi desfaci carnea de pe oase şi serveşti cu sosul din oală.
Pui in lapte, la cuptor
Pofta buna!
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară
Budincă de Orez cu Nucșoară și Scorțișoară din: orez, lapte, zahar, nucsoara, coaja de lamaie, vanilie. Redescoperiți plăcerea unui desert clasic cu această rețetă de budincă de orez, îmbogățită cu aromele calde ale nucșoarei și scorțișoarei. Această budincă nu doar că este reconfortantă și delicioasă, dar este și un mod simplu de a adăuga un […]