Pui in lapte
PrinteazaPui in lapte din: pui, sare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, salvie, coaja de lamaie, usturoi, lapte.
- 1 pui de 1,5 kg
- sare si piper negru proaspat macinat
- 115 g unt
- ulei de masline
- 1/2 baton de scortisoara
- 1 mana de frunze proaspete de salvie
- coaja de la 2 lamai
- 10 catei de usturoi, in coaja
- 565 ml lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190°C. Asezonati bine puiul peste tot si frigeti in unt si putin ulei de masline, intorcand puiul pe toate partile ca sa se rumeneasca in mod egal.
Luati vasul de pe foc, puneti puiul pe o farfurie si aruncati leiul si untul care au ramas in vas.
Puneti puiul inapoi in vas si adaugati toate celelalte ingrediente apoi coaceti timp de 1 1/2 ore in cuptorul preincalzit.
Stropiti carnea cu sos, din cand in cand. Coaja de lamaie va face sa se prinda laptele, rezultand un sos delicios.
Pentru a servi carnea, desprindeti-o de pe oase si portionati-o pe farfurii.
Cu o lingura, puneti deasupra carnii, din abundenta, sos si lapte prins. Serviti cu spanac sau legume la abur.
Pui in lapte
Pofta buna!