Pui cu legume şi bulgur

Printeaza

Pui cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia dulce si patrunjel.

Ingrediente:

  • o telina mare
  • 3-4 morcovi
  • un fructe mango
  • 2 ardei galbeni
  • 4 pulpe de pui
  • 100 g bulgur
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingurita cardamom
  • chimen
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se opăresc pulpele de pui, se curată bine si apoi se lasă să se scurgă pe şervet absorbant. Se înţeapă cu o scobitoare si se ung cu ulei. Separat, într-un bol, se pune bulgurul, se presară boia dulce, sare si piper şi se toarnă apă sau supă de pui.

Se condimentează pulpele de pui cu cardamom, chimen, boia şi sare. Se pun în oală şi se acoperă cu capacul. Se lasă să se înăbuşe în sucul propriu şi, în acest timp, se curăţă legumele si mango. Se spală şi se taie cubuleţe. Se aşază peste pulpele de pui si se lasă şi ele la înăbuşit.

Cu 10 minute înainte, se adaugă bulgurul si se servesc ornate cu frunze de pătrunjel.

Pui cu legume şi bulgur

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.