Pui cu legume, naut si patrunjel

Printeaza

Pui cu legume, naut si patrunjel din: piept de pui, năut, vânătă, dovlecel, rosii, unt, vin/supă/apă, pătrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  •  un piept de pui
  •  200 g năut
  •  o vânătă
  •  un dovlecel
  •  5-6 roşii mici
  •  100 g unt
  •  150 ml vin/supă/apă
  •  câteva fire pătrunjel
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Pui cu legume, naut si patrunjel: Cu o seară înainte de prepa­rare, se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge Si se fierbe 10 minute.

Intre timp, se porţionează pieptul de pui. In unt topit, se rumeneşte puţin carnea de pui, pe ambele părţi si se scoate după ce şi-a schimbat culoarea.

Vânătă si dovlecelul se taie cuburi şi se pun în vasul de cuptor cu năutul bine scurs si carnea. Se presară sare si piper, se toarnă vinul, apa sau supa si roşiile si se dă la cuptor. Se ser­veşte cu pătrunjel deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.