Pui cu legume si scortisoara

Printeaza

Pui cu legume si scortisoara din: pui, ulei, unt, ceapa, usturoi, pasta de ardei, ghimbir, scortisoara, cartof, rosii, masline, miere, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu unt
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe cu pastă de ardei
  • 1 linguriţă cu ghimbir
  • 2 linguriţe cu scorţişoară
  • 1 cartof
  • 300 g roşii
  • 100 g măsline verzi
  • 1 lingură cu miere
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare Pui cu legume si scortisoara:

Incinge într-o tigaie adânca uleiul şi untul. Adaugă bucăţile de pui şi cartoful tăiat cubuleţe şi rumeneşte-le uniform.

Adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, pudra de ghimbir, scorţişoara măcinată, pasta de ardei, roşiile tăiate cubuleţe. Acoperă tigaia şi fierbe circa 10 minute, până ce puiul este pătruns.

Adaugă, spre final, mierea, măslinele verzi şi piperul proaspăt măcinat.

Pune apoi totul într-o formă şi dă la cuptorul încins pentru 10 minute.

Presară verdeaţă tocată în momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.