Puiul Kung Pao: Istorie Autentică, Evoluție și Rețeta Originală. Puiul Kung Pao, cunoscut și sub numele de Gong Bao sau Kung Po, este unul dintre cele mai faimoase și apreciate feluri de mâncare din bucătăria Sichuan. Această specialitate chinezească a traversat granițele, adaptându-se și evoluind în diferite culturi culinare. Bucătărie chinezească Originea și Evoluția Rădăcinile […]
Pui cu legume şi sos alb
PrinteazaPui cu legume şi sos alb din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin, unt, lapte, nucsoara, usturoi si rozmarin.
- 4 pulpe de pui
- 6 cartofi medii
- 4 morcovi medii
- sare grunjoasa
- piper negru si alb macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb dulce
pentru sosul alb:
- 100 g unt sau margarina
- 100 ml lapte sau apa
- un praf nucsoara
- 5-6 catei de usturoi
- o lingurita rozmarin
Mod de preparare:
Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală şi se opăresc 3-4 minute în apă clocotită.
După aceea, se scot şi se aranjează într-o tavă. Se condimentează cu sare, piper şi se stropesc cu uleiul de măsline şi cu vinul dulce.
Tava se bagă în cuptorul încins.
Intre timp, se spală morcovii şi cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
Se taie morcovii rondele şi cartofii cubuleţe şi se pun apoi împreună cu pulpele rumenite.
Separat, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă apa sau laptele călduţ. Se presară sare şi piper şi se amestecă.
După ce a căpătat consistenţa unei ciulamale, se adaugă nucşoara şi, la sfârşit, usturoiul măcinat.
Sosul se toarnă în tavă şi se amestecă uşor. Se serveşte cu rozmarin proaspăt.
Pui cu legume şi sos alb
Pofta buna!
poate iti place si:
Puiul Kung Pao: Istorie Autentică, Evoluție și Rețeta Originală
Pofta buna!
nu poate sa fie decat foarte bun 🙂
foarte interesant
imi place cum ati pregatit pulpele de pui 🙂
Ce tare arata puiul asta cu legume