Pui cu legume, în sos de vin alb
PrinteazaPui cu legume, în sos de vin alb din: pui, ulei, costita afumata, sare, vin alb sec, ceapa, cuisoare, foi de dafin, sherry, morcovi, telina, ciuperci in saramura, supa de pasare, piper, mazare, unt, faina, patrunjel.
- 1 pui de 1 1/4 kg
- 2 linguri ulei
- 50 g costita afumata
- sare
- 300 ml vin alb sec
- 250 g ceapa mica
- 6 cuisoare
- 2 foi de dafin
- 150 ml sherry sec
- 250 g morcovi mici
- 2 tulpini de telina
- 250 g ciuperci felii in saramura
- 300 ml supa de pasare
- piper
- 100 g mazare congelata
- 30 g unt
- 2 linguri faina
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Porţionezi puiul şi îl cureţi de piele.
Rumeneşti feliile de costiţă într-o tigaie fără ulei. în uleiul încins, înăbuşi puţin bucăţile de carne de pasăre, până ce îşi schimbă culoarea. Stingi cu vinul alb diluat, acoperi vasul şi continui fierberea la foc mediu.
Adaugi cepele curăţate în care ai înfipt cuişoarele, foile de dafin, sherry, iar după 2-3 minute, morcovii tăiaţi bastonaşe, ciupercile scurse, tulpina de ţelină tăiată, supa, costiţa şi puţin piper.
După circa 20 de minute, pui mazărea şi pătrunjelul şi le fierbi împreună cu puiul până se înmoaie.
Mixezi untul moale împreună cu făina şi le adaugi în sosul preparatului, continuând prepararea pentru 2-3 minute.
Pui cu legume, în sos de vin alb
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi la cuptor