Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă din: faina, untura, zahar pudra, nuca macinata, ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem. Ingrediente: 500 g făină 250 g untură 150 g zahăr pudră 100 g nuci măcinate 1 ou Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță esență de vanilie Gem de caise sau orice […]
Pui cu legume la tigaie
PrinteazaPui cu legume la tigaie din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usutroi, rosie, mazare, naut, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei, cartof, lamaie.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 dovlecel
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 200 g mazare
- 100 g naut
- patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- 50 ml ulei
- 1 cartof
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Lasi nautul la inmuiat peste noapte, apoi in fierbi aproximativ 30 de minute.
Cureţi cartoful, îl tai cubuleţe şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare. Speli carnea,odezosezi,îndepărtezi pieliţa şi o tai cubuleţe.
Incingi uleiul într-o tigaie şi laşi carnea să se rumenească 5 minute. Presari sare şi piper. Speli legumele.
Adaugi în tigaie ceapa tăiată julien, felii de dovlecel tăiat pe jumătate, roşia în bucăţi, mazărea, usturoiul feliat, cartoful şi năutul.
Presari cimbru, sare şi piper, după gust. Laşi la foc mic, 20-25 de minute.
Serveşti cald, cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra.
Pentru un gust mai intens, poţi stropi preparatul cu zeamă de lămâie.
Pui cu legume la tigaie
Pofta buna!
Vin Fiert cu Ghimbir și Cardamom – Aromă Orientală
Vin Fiert cu Ghimbir și Cardamom – Aromă Orientală din: vin fiert rosu, zahar brun, ghimbir, cardamom, scortisoara, coaja de portocala, anason, nucsoara. Vinul fiert este un simbol al ospitalității și căldurii, fiind o prezență constantă în piețele de Crăciun și la reuniunile festive de iarnă. Pe lângă calitățile sale reconfortante, acesta este și o […]