Pui cu legume si usturoi
PrinteazaPui cu legume si usturoi din: piept de pui, varza de Bruxelles, broccoli, morcovi, usturoi, von, sos de soia, miere, cuisoare, ulei de masline, cimbru, sare, piper, mujdei, gogonele.
- două piepturi de pui
- 500 g varză de Bruxelles
- 500 g broccoli
- 400 g morcovi baby
- o căpăţână de usturoi
- 300 ml vin alb sec
- două linguri cu sos de soia
- o lingură cu miere
- două cuişoare
- 100 ml ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
- mujdei
- gogonele
Mod de preparare:
Broccoli, varza de Bruxelles şi morcovii baby se fierb separat în apă cu sare circa zece minute, se scot şi se pun într-un bol.
Piepturile de pui se spală, se scurg de apă, se crestează din loc în loc cu un cuţit, se împănează cu usturoi feliat şi se ung cu ulei.
Se condimentează, se presară cimbru şi se aşază într-o tavă adâncă.
Se toarnă deasupra mierea amestecată cu sosul de soia, se acoperă şi se introduc 30 de minute la rece.
Se scoate tava, se pun legumele fierte în jurul cărnii, se stropesc cu vinul amestecat cu ulei, sare, piper, cuişoare măcinate şi cimbru.
Se adaugă puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se servesc.
Pui cu legume si usturoi
Pofta buna!