Pui libanez cu miere de albine
PrinteazaPui libanez cu miere de albine din: pulpe de pui, miere, boia, usturoi, ceapa, lamaie, ulei de susan, portocala, scortisoara, cimbru, sare, piper.
- 4 pulpe dezosate de pui
- 4 linguri cu miere de albine
- 2 linguriţe cu boia iute
- 2 căţei de usturoi
- ceapă
- 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
- 3 linguri cu ulei de susan
- sucul de la o portocală
- 1 linguriţă cu coajă rasă de portocală
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 vârf de linguriţă cu cimbru
- sare,
- piper
Mod de preparare:
Taie bucăţile de pui în fâşii şi pune-le într-o cratiţă pe aragaz, la foc mic.
Taie ceapa julien, usturoiul în fâşii şi pune-le peste pui. Lasă totul în cratiţă până ce carnea de pui devine uşor maronie.
Adaugă sucul de portocală şi coaja rasă, sucul de lămâie, cimbrul, boiaua şi sarea.
Când puiul este aproape gata, pune în cratiţă scorţişoara şi mierea de albine şi lasă totul pe foc 15 minute.
Serveşte puiul cu orez fiert sau cuşcuş
Pofta buna!