Pui Madras

Printeaza

Pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam masala si frunze de coriandru.

Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry foarte picant, cu un gust puternic, deoarece conţine ardei iuţi, atât uscaţi, cât şi proaspeţi.

Reţeta pe care o propun aici este mai puţin condimentată, de dragul copiilor mei, însă, dacă vă place mâncarea extrem de picantă, puteţi folosi mai mult ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 4 piepturi de pui fără piele şi os, în total aproximativ 600 g
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2  cepe, curăţate şi tocate fin
  • 1  bucată de 2 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
  • 3  căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 2-3 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi tocaţi mărunt
  • 2  linguriţe de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • 1 linguriţă de curcuma
  • 1-1 1/2 linguriţe de boia de ardei iute, după gust
  • 6-8 frunze de ardei iute
  • sare de mare şi piper negru
  • 400 g de roşii coapte, tocate
  • 300 ml de apă
  • 1 linguriţă de garam masala
  • frunze de coriandru, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de pui în bucăţi de 4 cm şi lăsaţi-o deoparte. încingeţi uleiul într-o tigaie lată sau într-un wok.

Adăugaţi cepele şi căliţi-le până se înmoaie şi se rumenesc uşor, aproximativ 6-8 minute. Adăugaţi ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi şi căliţi totul 2-3 minute.

Puneti chimionul, coriandrul, curcuma, boiaua iute şi frunzele de ardei iute şi căliţi-le încă 1 minut. Asezonaţi carnea cu sare şi piper şi puneţi-o în tigaie.

Prăjiţi-o 2-3 minute pe fiecare parte, amestecând până se rumeneşte pe toată suprafaţa.

Puneţi în tigaie roşiile tocate, turnaţi apa şi daţi în clocot. Amestecaţi bine, micşoraţi flacăra şi puneţi capacul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute, amestecând din când în când.

Dacă amestecul devine prea uscat şi începe să se lipească de fundul tigăii, mai adăugaţi puţină apă şi amestecaţi bine.

Adăugaţi garam maşala şi lăsaţi tigaia pe foc încă 10 minute, neacoperită.

Serviţi acest preparat ornat cu frunze de coriandru şi însoţit de pilaf, orez basmati simplu sau pâine indiană caldă.

 

Pui Madras

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.