Pui manastiresc
PrinteazaPui manastiresc din: piept de pui, ciuperci, smantana, unt, costita, usturoi, vin, oua, sare, piper.
- 500 g piept de pui
- 300 g ciuperci
- 300 g smântână
- 50 g unt
- 3 fire ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- 200 g costiţă afumată
- 200 ml vin alb
- 3 gălbenuşuri
- cimbru
- piper negru
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţele, se rumenesc în unt şi se pun deoparte. în untul rămas se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu supă, se adaugă puiul, usturoiul tocat, piper, cimbru şi sare după gust.
Se fierbe acoperit 15-20 minute. Se toarnă smântână şi se mai dă în câteva clocote.
Separat, se înăbuşă în unt costiţa tăiată felii. Se toarnă vinul şi se fierbe până când costiţa s-a frăgezit. Zeama se scurge şi se înglobează 3 gălbenuşuri bătute. Ciupercile se clocotesc 5 minute.
Intr-un vas termorezis-tent se pun straturi alternative de costiţă şi pui. Se adaugă ciupercile, smântână de la pui şi sosul de gălbenuşuri. Se coace cca 30 minute.
Se serveşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!