Pui marinat in iaurt si sofran
PrinteazaPui marinat in iaurt si sofran din: pulpe şi piept de pui, iaurt natural, usturoi, chili roşii, unt nesărat, şofran, gran maşala,apă caldă, apă rece, cocos, anacard crud, ouă, paprika.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe şi piept de pui
- 125 g iaurt natural
- 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 5 chili roşii, uscaţi
- 50 g unt nesărat
- 1/2linguriţă şofran
- 1 linguriţă gran maşala
- 225 ml apă caldă şi 90 ml apă rece
- 90 g cocos bine copt, rupt bucali
- 80 g anacard crud
- 2 ouă fierte tare, tăiate felii
- 1/2 linguriţă paprika
Mod de preparare:
Pulpele şi piepţii de pui, tăiate în două, după ce au fost bine spălate şi scurse (uscate) de apă, se pun într-un vas şi se acoperă cu iaurtul bătut amestecat cu praful de şofran. Se acoperă vasul şi se lasă să se pătrundă bine, pentru şase ore, sau peste noapte, în frigider.
Se pun în mixer şi se omogenizează, usturoiul, chili şi ghimbirul, adăugându-se apa. Ceapa se prăjeşte, aproximativ zece minute, până la maroniu, în untul topit la foc potrivit. Se scoate ceapa din ulei şi se prăjesc în el, timp de o jumătate de minut, seminţele de chimen şi gran maşala.
Se adaugă ingredientele amestecate anterior. Se amestecă, iute şi se adaugă puiul, ceapa prăjită şi sarea. Se lasă împreună cinci minute pe foc, amestecând mereu şi micşorând flacăra pe măsură ce puiul se face.
Se mai adaugă un pic de iaurt, apă şi crema de cocos, lăsându-se să dea într-un clocot. Se acoperă cu un capac, se trece focul pe mic şi se lasă circa o jumătate de oră, până ce sosul se îngroaşă, şi puiul se înmoaie.
Nucşoara şi apa rece se omogenizează în mixer şi se adaugă în cratiţă. Se lasă totul la foc mic, neacoperit, aproximativ cinci minute, amestecând des. Se pune puiul în farfurii şi se serveşte cu o garnitură din ouă fierte tăiate felii, presărându-se totul cu paprika.
Pofta buna!